THE TEN COMMANDMENTS OF ROCK’N’ROLL – COMMANDMENT FOUR: ‘SHOW AFFECTION’ - COME AND LOVE ME

Met de albumtitel “The Ten Commandments Of Rock’n’Roll” durven we vermoeden dat Dee Jay Mark Armstrong het plan heeft opgevat om een serie van tien verzamelalbums onder deze overkoepelende titel uit te brengen. We hebben hier bij ‘Rootstime’ in het verleden al lovende recensies geschreven over “Commandment One: Defy The Devil’s Music – Dig That Rock’n’Roll”, “Commandment Two: Don’t Misbehave – I Fought The Law” en “Commandment Three: Become Self-Sufficient – Get A Job”.

Het vierde gebod van de rock’n’roll-muziek luidt als volgt: ‘Toon affectie: kom en hou van mij’ of in het Engels zoals op de platenhoes staat “Commandment Four: Show Affection – Come and Love Me”.

Onderwerp van de dertig oude nummers op deze verzamelaar is derhalve “De Liefde”, het meest bezongen thema ooit in liedjes en sinds het ontstaan van de muziek het favoriete onderwerp van de songschrijvers, zangers en zangeressen. Mark Armstrong ging ook nu weer zeer zorgvuldig tewerk bij het selecteren van de liedjes voor deze vierde compilatieplaat. We krijgen zowel bekende als minder bekende nummers te horen van bekende en minder bekende artiesten.

Bij de bekende vertolkers rekenen wij ‘The Five Keys’, Conway Twitty, Jimmie Rodgers en Bobby Rydell en de bekendere liedjes zijn o.a. “Liza Jane” van Chubby Checker, hier in de versie van Dale Hawkins, “Peggy Sue” van Buddy Holly, hier gebracht door Jackie Walker, “Come On And Love Me” van ‘The Champions’, “Kisses Sweeter Than Wine” van Jimmie Rodgers en “Wild One” van Bobby Rydell (zie video 3). Andere audiovideo’s die we hier hebben bijgesloten laten u kennismaken met het nummer “Rosie Let’s Get Cozy” van Dave Rich en met de song “Pretty Little Things Called Girls” van ‘The Del Vikings’.

Qua muziekstijlen komt er ook een veelzijdig aanbod op dit vierde album in de rij der geboden van de rock’n’roll, want er zijn naast ettelijke liedjes uit het rock’n’roll-genre ook nummers afkomstig uit de rockabilly, R&B en Doo Wop-wereld. Vrolijke liedjes over prille verliefdheid en songs die opgedragen worden aan een specifiek meisje of jongen waarop Cupido zijn pijlen heeft afgeschoten. Gezien de ouderdom van de meeste opnamen op deze plaat is het verbazend hoe deze nummers door een nieuwe ‘mastering’ in ‘The Studio That Time Forgot’ in El Paso, Texas toch heel goed kunnen klinken anno 2021. Ook dat is een verdienste die geheel toe te schrijven is aan Dee Jay Mark Armstrong.

(valsam)

 

 

 

TRACKLIST:
01 Tommy ''Jim'' Beam and the Four Fifths - Little Jewel
02 Jackie Walker - Peggy Sue
03 Sonny Anderson - Yes I'm Gonna Love You
04 The Flairs - Steppin' Out
05 Jimmie Lee & Artis - That's Fat Jack
06 Dale Hawkins - Liza Jane
07 Roy Teo - Mama Doll
08 Dave Rich - Rosie Let’s Get Cozy
09 Phil Barclay & The Sliders - Short Fat Ben
10 The Del Vikings - Pretty Little Things Called Girls
11 The Champions - Come On And Love Me
12 The Five Keys - From the Bottom of My Heart
13 Robert Luke Harshman - Love Whatcha' Doin' To Me
14 Burrie Manso And The Bonnivilles - My Woman
15 Priscilla Bowman - I Ain't Givin' Up Nothin'
16 Conway Twitty - Hey Miss Ruby
17 Ray Ellington & Eric Jupp And His Orchestra - Don't Burn Me Up
18 Billy And Don Hart With The Downbeats - Rock-A-Bop-A-Lina
19 Jimmie Rodgers - Kisses Sweeter Than Wine
20 Bull Moose Jackson And his Buffalo Bearcats - If You Ain't Lovin' (You Ain't Livin')
21 The Mellows - Pretty Baby, What's Your Name
22 Johnny Amelio & Bill Paradis and His Downbeats - Jo Ann Jo Ann
23 Narvel Felts - Cutie Baby
24 Little Willie John - Take My Love (I Want To Give It All To You)
25 The Joytones With Royale Cita Chorus - Gee! What A Boy
26 Crown Prince Waterford with Labert Ellis - Get Your Clothes & Let's Go
27 Bobby Rydell - Wild One
28 The Jodimars - Boom My Baby Bayou
29 Johnny Devlin with The Devils - Im Gonna Love You
30 Glen Glenn - Laurie Ann

Artiest info
Website  
 

Label: Atomicat Records